קצין בחרייני בכיר: טרוריסטים תכננו לפגוע בחיילים אמריקאים. אמש בבית המשפט במאנאמה החל משפטו של אחד הנאשמים בתכנון פיגועי טרור בבחריין. אחד מקציני המודיעין הבכירים במנגנון שירותי הבטחון הלאומיים של בחריין העיד במשפטו וסיפר כי הטרורטיסט חבר בחולית טרור ג'יאהדיסטית שבה היו חברים טרוריסטים בעלי אזרחות בחריינית אך גם ערבים ממדינות נוספות. המואשם הספציפי גוייס באמצעות האינטרנט ע"י אדם שני המכונה "משרת המוג'אהדין" והוא האיש אשר היה אמור לחבור לנאשם ולהעביר לו את חגורות הנפץ. שני הנאשמים היו אמורים לבצע יחדיו את הפיגוע בכדי להעצים את היקף הנזק והחבלה. הקצין הוסיף ומסר כי בידי המחבל נמצאה התוכנית המלאה כולל מפות ואתרים מרכזיים בבחריין. לפי התוכנית שנחשפה, היו אמורים שני חברי חוליה אלו להתפוצץ בלב הנמל המרכזי של בחריין - "נמל סולמן" במטרה לפגוע במספר רב ככל האפשר של חיילים אמריקאים (הערה - בחריין מהווה כיום בסיס הקבע של הצי החמישי של צבא ארצות הברית). חוליית הטרור התאמנה בירי בשטחי בחריין אך את אימוני הצליפה ערכו בירדן. הסיבוב השני במשפטם של חברי חוליית הטרור יערך ב-12 בדצמבר 2009.
יום חמישי, 29 באוקטובר 2009
חוליות טרור ג'יאהדסטיות בבחריין
יום רביעי, 28 באוקטובר 2009
חדשות חדשות חדשות
העיתון הלונדוני "אל-קודס אל-ערבי"
1. במהלך התקופה האחרונה מתנהל קרב של האשמות הדדיות מעל ערוצי התקשורת בין איראן וסעודיה. האשמות בדבר תמיכה באופוזיציה של כל אחת מהמדינות (סעודיה מואשמת בענקת תמיכה כלכלית לאופוזיציה באיראן ואילו איראן מואשמת כי היא מעניקה תמיכה כלכלית ותחמושת לארגוני אופוזיציה בסעודיה ובגבול שבין סעודיה ותימן). נשיא איראן, אחמדינג'אד מזהיר את סעודיה מפגיעה בזכויותיהם של עולי החג' האיראנים. הלוחמה המדינית מעל ערוצי התקשורת בין שתי המדינות עולה שלב כאשר אמש בפגישה של נשיא איראן עם בכירי המועצה הגבוהה לעניני חג' איים הנשיא על סעודיה באומרו כי מדינתו תנקוט בצעדים שתמצא לנכון במידה והעולים לרגל האיראנים אשר עושים את החג' לא יזכו ליחס יאה בסעודיה. קיים חשש שהתרחיש הקרה בשנות השמונים כאשר עולים איראנים השתתפו בהפגנות אלימות נגד ישראל וארה"ב והתקוטטו עם שוטרים סעודים אירוע אשר הוביל להריגתם של 400 עולי חג' ולמשבר קשה בין שתי המדינות. גם המנהיג הרוחני, חמנאי הזהיר מפני היחס המחפיר לו זוכים עולי החג' השיעים בסעודיה, באומרו שצעדים אלו לא משרתים את המאמינים המוסלמים אלא את ארגוני המודיעין הזרים וביקש מהממשלה הסעודית לשנות את מדיניות זאת. בנוסף לנושא זה מתחולל מאבק ממשי בין סעודיה ואיראן בנוגע למלחמה בתימן. הסעודים נותנים סיוע כלכלי לצבא תימן ולנשיא עלי עבדאללה סלח ואילו האיראנים מעבירים נשק וכסף למורדים החות'יים. הסעודים טוענים כי הסיוע האיראני למורדים בצפון תימן מיועד לערער את היציבות בגבול תימן וסעודיה.
2. שר החג' הסעודי, פואד בן עבד אל-סלאם אל-פרסי הזהיר מניצול מצוות החג' למטרות פוליטיות. אל-פרסי אמר בתגובה להשמצות מצד המנהיגות האיראנית ומיוחד המנהיג הרוחני חמנאי והנשיא, אחמדינג'אד, כתגובה על הביקורת שנאמרה מפיהם כי: עולי החג' השיעים זוכים בסעודיה ליחס מחפיר בתקופת החג'. "דבריהם זה ניצול ציני של החג' למטרות פוליטיות"
יום שלישי, 27 באוקטובר 2009
חדשות חדשות חדשות
אתר האינטרנט "אל-ג'אזירה"
יחסי תורכיה - איראן - "כבדהו וחשדהו"
1. מיד עם סיום הביקור הרשמי של ראש ממשלת תורכיה, ארדואן בפקיסטאן הגיע לביקור רשמי בן יומיים באיראן. ראש הממשלה התורכי נפגש עד כה עם נשיא איראן, אחמדינג'אד ואמר כי תורכיה תומכת בתוכנית הגרעין האיראנית ואחמדינג'אד הוסיף ואמר כי ממשלתו מעודדת ותומכת במדיניות בה נוקטת תורכיה נגד ישראל. בנוסף אמר ארדואן כי איראן היא מדינה חברה לתורכיה וכי המערב נוקט במדיניות לא הוגנת כלפי תוכנית הגרעין האיראני, בעוד איראן מבקשת לוותר על תוכניתה, אותן מדינות הן בעלות יכולת גרעינית מלאה.
הערה - ניתן לחשוב שתורכיה מעדיפה כעת ברית חזקה עם איראן והתרחקות מהברית החזקה עם ישראל. אני חושבת שאל לנו לטעות ולשפוט מהר מידי, אמנם כפי שציינתי בעבר, זאת לא מראית עין, אלא בהחלט חלה התקרבות אמיתית בין שתי המדינות: בריתות כלכליות שיתופי פעולה דיפלומטים, תמרונים, ראיונות אוהדים והעברת הכספים האיראנים לבנקים בתורכיה לעומת התרחקות אמיתית מישראל ותקיפת המדיניות הישראלית כלפי הפלסטינים. יחד עם זאת אל לנו לשכוח שאיראן ותורכיה במשך כמעט חמש מאות שנה היו אוייבות חריפות, מאז עליית האמפריה העות'מאנית ועד נפילתה הייתה הממלכה הפרסית (הסאסנית) לא ניתנת לכיבוש וזאת למרות ניסיונות חוזרים ונשנים של הסולטנים העות'מאנים לכבשה. איראן לעולם הייתה העלבון של העות'מנים אשר לא הצליחו לכבוש אותה ולהכניעה. מטרת המאבקים הייתה כדי להכריע, ראשית, מי מהן תהיה הכוח השליט במזרח התיכון המוסלמי, ושנית, היכן בדיוק יעבור הגבול ביניהן. הגבול התייצב לבסוף, ונקבע בידי ועדה משותפת. לימים הוא היה לגבול המזרחי של הרפובליקה התורכית ושל הרפובליקה העיראקית, אף שבגבולה של עיראק נשארו כמה מחלוקות לא-מיושבות. היריבות בין העות'מאנים לאיראנים על הגמוניה אזורית יושבה כאשר האפילו על השתיים והחליפו אותן כוחות חיצוניים, שהיריבויות והמאבקים ביניהם, לפעמים באזור ולפעמים מחוצה לו, שלטו בהיסטוריה הפוליטית שלו כמעט מאתיים שנה. נגד הכוחות החיצוניים היריבים האלה ונגד בני חסותם המקומיים ניהלה האימפריה העות'מאנית קרב מאסף ארוך, מר, ובסופו של דבר כושל. בתורכיה כ- 72 מיליון אזרחים ובאיראן כ-70 מיליון, נוצרה מעין מצב שוויוני בין שתי המדינות והבנה בשתיקה שאף אחת מהמדינות לא מתערבת בענייני הפנים של השנייה. בעוד איראן מיצאת את מדיניות ה"אסלאמיזציה" בכל המזרח התיכון בענייני הפנים בתורכיה היא אינה מתערבת (גם אין צורך משום שתהליך האסלאמיזציה בתורכיה מתחולל באופן אצמעי וטבעי ללא עידודה וסיועה של איראן). לכן גם לתורכיה יש אינטרס ברור מדוע לאיראן אסור להיות מעצמת גרעין, משום שכך היא תזכה להיות מעצמת הגרעין המוסלמית הראשונה במזרח התיכון. (פקיסטאן שייכת לאסיה) צעד אשר יפר את האיזון העדין בין שתי המדינות מזה מאות בשנים.
יום שני, 26 באוקטובר 2009
חדשות חדשות חדשות
העיתון המצרי "אל-יום אל-סבע"
1. שר החוץ האיראני הצהיר כי "ישראל חלשה מאוד ואין לה את "אומץ הלב" לתקוף את מתקני הגרעין האיראנים". מותקי הסביר כי הישות הציונית חלשה מאי פעם בעבר ואנו לא מאמינים כי יש ביכולתה לפעול נגד שכנותיה. הוא הוסיף ואמר כי בנוגע לתוכנית הגרעין האיראנית, כולם מסכימים כיום כי לא ניתן להרוס בהפצצות את ה"ידע המדעי" האיראני ואנחנו לא חושבים כי לישראל האומץ הדרוש לעשות זאת.
2. פגנות בתורכיה - דרישה לניתוק היחסים הדיפלומטים עם ישראל. למעלה מ-500 מפגינים הפגינו אמש מחוץ לקונסוליה הישראלית באיסטנבול, כמחאה על האירועים האלימים במסגד אל-אקצא. המפגינים ביקשו ממשלת תורכיה לנתק את היחסים הדיפלומטים בין ישראל ותורכיה כצעד הזדהות עם הפלסטינים. כמו כן קראו המפגינים בקריאות "מות לישראל".
ראיון עם ח'אלד משעל - דמשק
מתוך "אל-ג'אזירה"
אירועי אמש במסגד אל-אקצא
ראש הזרוע המדינית של חמאס, ח'אלד משעל קרא אמש למדינות ערב להקפיא את היוזמה הערבית לנרמול היחסים עם ישראל בעקבות ההסלמה הישראלית אמש, במסגד אל-אקצא. משעל, בנאום שנתן אמש במהלך מסיבת עיתונאים מדמשק דרש מהרשות להפסיק את ניהול המשא ומתן החשאי עם ישראל כתגובה לאירועי אמש בירושלים. משעל טוען כי אירועי אתמול הם השלב הראשון לחלוקתו של מסגד אל-אקצא כפי שקרה במסגד אבראהים בחברון. זאת הייתה הפעם הראשונה בה הפסיקה ישראל את הספקת החשמל למסגד והשתיקה את המואזין אשר קורא למתפללים לתפילה. משעל טען כי ישראל מנסה ליצור עובדות בשטח בכל הנוגע לירושלים, למרות שהמו"מ בין ישראל והרשות נמשך. לכן כל עוד ההתקפות הללו נמשכות, צריכה הרשות להפסיק את המשא ומתן עם ישראל. משעל שלח איגרת לראש ממשלת תורכיה, ארדואן בבקשה שיתערב בנעשה במסגד הקדוש לאסלאם לפני שיהיה מאוחר מידי.
ניסיונות התיווך האמריקאים
בנוגע לנסיונות התיווך המדיני בין חמאס וישראל, אמר משעל כי הנשיא האמריקאי נכשל בשכנוע ישראל להפסיק את הבנייה בהתנחלויות לתקופה של שנה ובנוסף אימץ הממשל האמריקאי את דרישת ישראל להכיר בה כמדינה יהודית.
הפיוס הפנים פלסטיני
פת"ח מעוניינים לזכות בשליטה על רצועת עזה על ידי עריכת בחירות מפוקפקות, בתיאום עם ישראל. משעל טוען כי יש בידי חמאס הוכחות המצביעות על כך שמנהיגי הפת"ח מעוניינים ללכת לבחירות לפני חתימת הסכם פיוס.
בחריין - שאלת נרמול היחסים עם ישראל הפרלמנט נגד הממשלה
העיתון הלונדוני "אל-קודס אל-ערב"
יום ראשון, 25 באוקטובר 2009
חדשות חדשות חדשות
3. היום (25.10) בבוקר ארעו שני פיגועי תופת בלב הבירה העיראקית, בגדד. הפיגועים שטרם ברור אם מדובר מחבלים מתאבדים או הפעלת מכוניות תופת התפוצצו ליד משרד המשפטים ובניין עירית בגדד. כתוצאה משני הפיצוצים ישנם 106 הרוגים ו-500 פצועים.
יום שבת, 24 באוקטובר 2009
חדשות חדשות חדשות
העיתון המצרי "אל-יום אל-סבע"
יום שני, 19 באוקטובר 2009
קריקטורות היום - בעיתונות הערבית
חדשות חדשות חדשות
יום שבת, 17 באוקטובר 2009
חדשות חדשות חדשות
יום שישי, 16 באוקטובר 2009
חדשות חדשות חדשות
יום חמישי, 15 באוקטובר 2009
דחלאן: "אני הנשיא הבא של הרשות הפלסטינית"
העיתון המצרי "אל-יום אל-שבע"
עובדה זו אינה הערכה או מסקנה, אלא אלו מילותיו המדוייקות של דחלאן בפגישות בדלתיים סגורות.
1. הוא המנהיג האמיתי בפעול של תנועת הפת"ח מאז מותו של יאסר ערפאת.
2. עבאס חלש ואינו מסוגל להיות נשיא.
3. עבאס בהיותו חלש מסכים עם כל דרישותיו של דחלאן ולכן החלטותיו מתבצעות.
4. דחלאן עומד בראש הגוש החוסם בוועידה המרכזית ובמועצת המהפכה של הפת"ח.
5. הוא ימונה ע"י הרשות ליורשו של עבאס בבחירות הבאות במידה והתקיימו במועדן וגם אם לאו.
6. הינו מוביל את הזרם הרפורמיסטי בתנועת הפת"ח.
7. חולשתו של עבאס הובילה להשתלטות של חמאס על רצועת עזה. אילו היו מילותיו המדוייקות של דחלאן בוועידה השישית של הפת"ח בבית לחם.
חוקרים מדיניים ומומחים טוענים ש:
1. ישראל בכוונה "שורפת" את עבאס וההוכחה לך היא: קלטת שבה מתועדת שיחה של עבאס ומנכ"ל הנשיאות הפלסטינית, אל-טייב עבד אל-רחים עם בכירים ישראלים על המשך הלחימה בעזה עד שתושג התוצאה הסופית הרצויה. ישראל שומרת את הקלטת ומאיימת להפיץ את הטקסט המוקלט בה באו"ם ובאמצעי התקשורת.
2. סירובו של נתניהו להעביר סיוע לעבאס בכדי לשפר את מעמדו בפני דעת הקהל הפלסטינית. תשובתו של נתניהו לבקשת השליח האמריקאי המיוחד, ג'ורג' מיטשל להעברת הסיוע לעבאס הייתה: "עליו לשאת בתוצאות מדיניותו".
3. ישראל לא העבירה שום אינפורמציה הקושרת את דחלאן למלחמה בעזה למרות שדחלאן ואנשיו "התרוצצו" בזמן המלחמה לאורך הגבול בין הרצועה ומצרים, מוכנים לאות ירוק בכדי לכבוש מחדש את הרצועה ולהעביר את השליטה מחדש לרשות.
4. דחלאן, באמצעות אמצעי התקשורת, מתח ביקורת חריפה על החלטות הרשות לדחות את אימוץ דו"ח גולדסטון ובנוסף את דרישתו לערוך קודם כל חקירה פנימית של הרשות בכדי לקבוע את עמדת נשיא הרשות, עבאס ביחס לאירועי עזה.
5. לדחלאן יש את היכולת לאכוף את השליטה והסמכות בפועל על הגדה המערבית וזאת בשל היותו שומר על הכספים המוענקים לו בנדיבות ע"י האמריקאים והאירופאים, כחבר בועד המרכזי של הפת"ח בהיותו שולט בגוש החוסם של הועד המרכזי וזוכה בהערכתם ונאמנותם של ראשי מנגנוני הביטחון הפלסטינים והישראלים. בנוסף הוא מיישם את דרישות ממשלת ישראל בנוגע לגדה ומסכים לאפשר לרוה"מ סלם פיאד להמשיך בכהונתו (למרות שאינו חבר בפת"ח) לכשיבחר ליורשו של עבאס. כמן כן, עבד רבו מסכים אף הוא לעבוד תחת דחלאן כנשיא ושניהם מסכימים כי הנשיא צריך לבוא מהפת"ח. בנוסף, מזכ"ל הפת"ח, מחמד ראתב ע'אנם הינו "שפוט" של דחלאן לאחר שהנ"ל קנה את קולו בכסף.
6. דחלאן מאוד פופולארי בקרב הפלסטינים אשר חיים בגולה וכעת גם בקרב הפלסטינים ברשות.
יום רביעי, 14 באוקטובר 2009
חדשות חדשות חדשות
העיתון הסעודי "עוכז"
2. הסתיימה אמש ועידת שרי הפנים של המדינות השכנות לעיראק בנוגע ללוחמה בטרור ובבטחון הפנים בעיראק. הועידה התקיימה בשארם אשייח והמדינות אשר השתתפו בה הן: ירדן, סוריה, כווית, בחריין, סעודיה, איראן, תורכיה ומצרים.
העיתון הסעודי "אל-ריאד"
3. נשיא הרשות, אבו-מאזן נאם אמש במהך ביקורו בעיר ג'נין בצפון הגדה המערבית והצהיר כי "לא נאפשר לארגון חמאס להקים בעזה אמירות אסלאמית אפלה". בנוסף איים עבאס על חמאס באומרו כי הארגון יוצר משבר מדומה בנוגע לדו"ח גולדסון (לו הוא התנגד בעצמו בעבר) בכדי לחמוק מהדיאלוג עם הפת"ח ומהמאמצים המצריים ליישום הסכם פיוס. עבאס מסרב לספוג את האיומים של חמאס על הרשות, על כך שהיא שותפה לפשעי המלחמה של ממשלת ישראל בעת המלחמה בעזה. הרשות הזהירה את הנהגת חמאס בעזה ובדמשק לא פעם ולא פעמיים כי ישראל תצא למלחמה במידה וירי הקסאמים לא יפסק. בנוסף הוסיף עבאס כי במהלך המלחמה ברחו מנהיגי חמאס מעזה באמצעות אמבולנסים לסיני ונטשו את תושבי עזה לההרג ולאחר מכן אף חתמו על הסכם הודנה עם ממשלת ישראל.
יום שלישי, 13 באוקטובר 2009
קריקטורות היום - בעיתונות הערבית
מתוך העיתון הסעודי "אל-ווטן"
חדשות חדשות חדשות
העיתון הלונדוני "אל-קודס אל-ערב"
1. שרת החוץ האמריקאית, הלרי קלינטון הגיע היום למוסקבה לדיונים בנוגע לתוכנית הגרעין של איראן, הטלת סנקציות חדשות על איראן ובנוסף על התוכנית המשותפת לשתי המדינות בנוגע לפירוק החימוש.
העיתון הסעודי "אל-ריאד"
3. שיחות צבאיות אסטרטגיות התקיימו אמש באבו-דאבי בין רמטכ"ל צבא מאע"מ, חמד מוחמד ת'אני אלרמית'י לרמטכ"ל צבא ארצות הברית האדמירל מייק מולן. שתי נושאים עיקריים נידונו: (א) השת"פ הצבאי בין ארה"ב ומאע"ם (לאור העובדה כי כוחות המארין והנייבי והטייסים האמריקאים יושבים באבו-דאבי). (ב) מטרית ההגנה האמריקאית למאע"ם (במידה ויהיה איום איראני על מאע"ם.
העיתון הסעודי "אל-ווטן"
4. מצרים נתנה ארכה של 48 שעות לחמאס להשיב על היוזמה המצרית לפיוס בין הפלגים הפלסטינים. כאשר מצרים מעוניינת לערוך את הסכם הפיוס ב-26.10. המקור מסר כי כוחות הביטחון הפלסטינים נערכים להציב כ-3000 אנשי ביטחון בעזה לכשהשליטה החוקית על הרצועה תוחזר לרשות הפלסטינית.